Het eerste  Stadse Huttenfeest

Donderdag 11 augustus waren we er allemaal klaar voor, en in grote getale stroomden de kinderen en ouders  gewapend met hamer het bos in. We gingen hutten bouwen in het bos.

Na de groepenindeling  ging het feest beginnen, en overal zag je kinderen sjouwen met palets en hout. Het was een mooi geluid al dat getimmer. Je hoorde ze wel maar zag  ze niet, behalve als ze de auto met nieuwe voorraad aanzagen komen, dan vlogen er ruim 70 kinderen het bos uit.

Er werden hele bouwwerken in elkaar gezet, en nog heel snel ook. De hutten groeiden met de minuut. Hutten met dakterras,balkon,flatgebouwen, en ook de inrichting werd niet vergeten. Tafels,stoelen alles werd in elkaar gezet.

Tussendoor werd er wel wat gedronken en gesnoept. En tijdens de lunch werden de broodjes opgehaald en opgegeten in de hut. Hierna was er even tijd voor een spel, waar gezocht werd naar rare dingen in de buurt. Zoals een clown op straat, en een krokodil in een boom. Sommigen wilden alleen maar blijven bouwen, en timmerden lustig verder. Het was tot nu toe steeds droog weer. Om een uur of 4 moesten we schuilen in de legertent voor een flinke bui. Maar de eerste dag zat er toen eigenlijk al op. Maar in het bos werd doorgetimmerd, daar voelde je niet dat het regende. Maar na een flinke onweersklap was de eerste dag dan toch tot een eind.

De andere morgen kwamen we aangelopen om 11.30 om de spullen klaar te zetten voor de volgende huttenbouwdag. Deze zou 13 uur starten, maar in het bos was al veel getimmer te horen. Superfanatiek ,  met zelfs van thuis mee gebrachte versieringen.

Maar we starten de middag met een sportieve activiteit, levende sjoelbak, springkussen,stormbaan, en zeephelling. Gelukkig was het droog en scheen zelfs de zon. Nou er werd genoten.

En werd gegleden, gesprongen, gerend maar vooral veel plezier gemaakt.



Toch na een tijdje begonnen de klussershanden weer te jeuken en vlogen de meest fanatieke klussers het bos weer in.

En toen was het ook voor de rest weer tijd om de lange broeken weer aan te trekken, en weer verder te bouwen.



Toen aan het eind van de middag, dan eindelijk alle hutten af waren en eentje zelfs al afgebroken was, werd het tijd om de barbecue aan te steken.

Zodra we op onze fluit bliezen vlogen de kinderen al weer uit de bosjes pakten hun bordjes en schepten deze vol en met hun borden en hele zakken stokbrood vlogen ze weer het bos in, om in hun hut te gaan eten.



Toen alle kinderen voorzien waren, was het ook tijd voor de papa’s en mama’s en zelfs voor de hardwerkende begeleiders tijd om te genieten, en dat gebeurde ook.



Na het eten was het dan helaas tijd om de boel weer af te breken, maar wat blijkt je hut afbreken is dus nog leuker als een hut bouwen, en al helemaal een hut die iemand anders gebouwd heeft.

Na ongeveer een half uur was er dan van de hutten niet meer over dan grote  stapels hout en palets, en door goed teamwork was ook dit in heel korte tijd verdwenen.



Na het opruimen werd er nog even doorgespeeld in het bos, terwijl een voor een de kinderen werden opgehaald. Om 22:00 op de vrijdag avond was het dan weer helemaal voorbij, en konden we terugkijken op twee geweldige dagen, die we volgend jaar zeker gaan herhalen.

We willen iedereen , alle vrijwilligers, hout leveraar, ouders, kinderen, en andere belangstellenden hartelijk bedanken voor de medewerking, om deze twee dagen tot zo’n succes te maken.